Forex Trading Alpes-Maritimes: Modal Permulaan Forex

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

PERMULAAN FOREX (Setting TEKNIK FOREX SEBENAR ) by khalid hamid Getting Started in Forex Market / Langkah Permulaan Dalam ... GELOMBANG FX SESAT Cara Newbie Forex Trading Mulakan Forex Untuk Profitable ... Teknik Paling Mudah Untuk Profit Dalam Forex Trading - YouTube Modal Free $100 US DOLLAR Untuk Mula Trading Forex ... PERKONGSIAN PERMULAAN TRADE FOREX - YouTube

permulaan forex Post under Permulaan Forex at 7:02 AM Posted by lindaayamo Selalu orang bertanya kepada saya terutamanya yang ‘kosong’ dalam pelaburan forex tentang soalan-soalan seperti apa itu forex, bagaimana memulakan pelaburan forex online ini, betulkah semuanya ini dan macam-macam lagi. BELAJAR ASAS FOREX. Terça-feira, 7 de julho de 2009. Sebagai Permulaan. Langkah pertama untuk berjaya dalam & # 8220; comércio & # 8221; Forex adatah memahami struktur pasaran dengan kelebihan dan kekurangannya, menghargai den memendingkkannya, mempelajari cara-cara menganalisa, meramalkan pasaran dan prinsip-prinsip & # 8220; trading & # 8221; dan mencipta strategi Forex sendiri. Forex Permulaan. Forex Permulaan. Forex Permulaan. cara permulaan main saham - Bisnis dan Forex Indonésia. Forex adalah singkatan kepada perkataan troca de divisas iaiut pasaran tukaran matawang asing. Sebagai contoh, katakan anda pergi ke money changer dan tukar RM kepada. Откройте демо-счет на Форекс! - Форекс с лицензией ЦБ. Buku dan CD terbaik ... Jul. 17. Permulaan Belajar Forex Handeln Forex Trading Alpes-Maritimes Monday, 27 February 2017. Modal Permulaan Forex ... KEPERLUAN ASAS & MODAL PERMULAAN TRADE FOREX. Back to: Belajar Forex Trading(Forex Simple Course) [ KEPERLUAN ASAS ] Keperluan untuk bermula trading forex tidak banyak pon hanya perlukan PC atau laptop dan internet yang stabil. PC atau laptop tak perlu spesifikasi yang tinggi sampai perlukan 3 atau 4 monitor, guna spec biasa pon dah ok untuk pemulaan. Saya pon kadang-kadang trade pakai ... Kaufen Sie Billig Asperg (Baden-Württemberg) Sunday, 8 January 2017. Permulaan Forex If you select "Lower", you Permulaan Forex win the payout if the exit spot is strictly lower than the barrier. If the exit spot is Permulaan Forex equal to the barrier, you only win the payout for "Higher" contracts. If the exit spot is Permulaan Forex equal to the barrier, you don't win the payout. Alex says: 5 years ago. 3 years ago. September 19, 2017 at 4:25 pm treadline. Quick Access ... Cara Permulaan Forex 5 Langkah mudah memulakan Währungsrechner 1. Daftarkan maklumat peribadi anda di WebSite utama kami. Ruangan pendaftaran ini bertujuan untuk menyimpan buti-butir peribadi unda dan maklumat akaun-akaun serta komisyen anda. Jika anda ingin menyemak akaun daten peribadi semula, undein hanya perlu klik händler kabinett untuk masuk ke dalam profil peribadi anda. Klik untuk ... Monday, October 3, 2016. Cara Permulaan Forex

[index] [11548] [26802] [16145] [15083] [13447] [662] [3074] [3799] [12479] [28017]

PERMULAAN FOREX (Setting TEKNIK FOREX SEBENAR ) by khalid hamid

Video analisis forex pairs gbp/usd 26 september 2017 bagaimana mudahnya menjana profit melalui trade kaedah teknik forex sebenar dengan ilmu forex candlestic... Belajar Forex Buat Analisis Teknikal USD/CAD Forex Sebenar - Duration: 9:26. TFS Price Action Trading 36,389 views. 9:26. Asas Meta Trader 4 ( Android ) - Duration: 12:42. ... Daftar akaun USD100 : http://bit.ly/moshed100usd Belajar Asas Forex FREE : https://intraday.my/belajar-forex-percuma-dalam-bahasa-melayu-mudah-faham/ INTRADA... The Most Complete Forex E-Learning For Beginner, CLICK HERE: https://bit.ly/3ltKYkX Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube. This video is unavailable. Watch Queue Queue. Watch Queue Queue Masih belajar untuk menjadi youtuber dan masih belajar serta masih banyak yang perlu di pelajari dalam dunia forex untuk register boleh klik link di bawah Re...

http://arab-binary-option.paycondworpha.tk